IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
20:04 | 24 юни 2018
Обновен: 15:54 | 10 април 2024

Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите

Опозиционен лидер бе убит днес в Ерзурум

По материала работи: Ставри Таргов
Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната, а неговата Партия на справедливостта и развитието печели най-много гласове за парламента, сочат първите предварителни резултати, цитирани от турският ежедневник "Hurriyet".

 

Според изданието при обработени 20% от бюлетините, на президентските избори води Ердоган с 58,2%. На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 27,3%, на трето е Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,6% от гласовете.

 

Сред партиите на парламентарните избори води Партия на справедливостта и развитието с 51,9%, следвана от Републиканската народна партия с 15,6%, Партията на националното действие с 13,1% от гласовете. "Добрата партия" е на следващото място с 8,5% от гласовете.

 

Същевременно стана ясно, че регионалният лидер на Добрата партия в Ерзурум - Мехмет Дурмаз, е убит при престрелка по време на обиколка в района. При нападението са убити още двама души, твърдят от партията.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна