IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:34 | 11 юли 2018
Обновен: 04:34 | 10 април 2024

Разбиха българска мрежа за проституция във Франция

Десет сводници са задържани във Франция, Германия и България

По материала работи: Пламен Янков
Разбиха българска мрежа за проституция във Франция

Разбита е мрежа за проституция във Франция, експлоатирала няколко десетки българки в Източна Франция. 

 

Операцията е на френската полиция съвместно с България и Германия, съобщи Франс прес, като се позовава на съдебни източници.

 

Петима сводници са били задържани в България, а трима – в Германия с европейска заповед за арест. Очаква се в най-скоро време те да бъдат предадени на Франция, за да бъдат изправени пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност, съобщи БТА, цитирана от bTV.

 

Двама сутеньори, арестувани близо до френския град Анси, са били обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства – пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в престъпна група. Те може да получат до 20 години затвор.

 

„На младите жени, родом от България, е била обещавана работа във Франция, били са настанявани в Германия и е трябвало да проституират в Страсбург или близо до Анси”, се казва в изявление на специализирания съд. Те изпращали по-голямата част от припечелените средства на сводниците, които пребивавали повечето време в България.

 

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България.

 

Над 20 обиска са били извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, както и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

 

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи към техни близки.

Коментари

Новини Варна