IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
18:28 | 15 юли 2018
Обновен: 20:45 | 1 март 2024

Строят въжена линия до прочутия надпис Холивуд в Лос Анджелис

Осъществяването на проекта ще струва 100 млн. долара

По материала работи: Слав Велев
Строят въжена линия до прочутия надпис Холивуд в Лос Анджелис

„Уорнър брос” предлага да построи въжена линия, с която да бъде осигурен достъп до прочутия надпис „Холивуд” - една от главните туристически атракции в Лос Анджелис, съобщи АФП, цитирана от БТА и Дарик.
 

Осъществяването на проекта, който включва построяване на туристически център близо до надписа, ще струва 100 млн. долара. „Надписът „Холивуд” е важен, признат в целия свят ориентир за град Лос Анджелис”, се казва в комюнике на „Уорнър брос”.
 

„Популярността на надписа обаче имаше и негативен ефект, като увеличаване на движението в кварталите наоколо и проблеми със сигурността. Идеята за въжена линия бе предложена по-рано и наскоро се наложи като потенциално решение”, посочват още от компанията. С въжената линия преминаването по дългия 1,6 км маршрут във всяка от двете посоки ще отнема около 6 минути.
 

Сега „Уорнър” възнамерява да поиска мнението на градските власти, местните жители и екологични организации, независимо че въжената линия ще бъде построена върху неин терен. Във всеки случай ще трябва да се получи зелена светлина от градските власти в Лос Анджелис, преди да започне осъществяването на проекта.
 

„Предлагаме решение, което ще има най-малко въздействие върху околната среда, защитавайки и съхранявайки парка Грифит и кварталите наоколо”, се уточнява в комюникето.


Четете още:

Арестуваха мъжа, пренаписал култовия надпис на Холивуд


 

Коментари

Новини Варна