IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
12:10 | 15 юли 2018
Обновен: 11:16 | 21 април 2024

Тереза Мей: Може и да няма Брекзит

Премиерът иска подкрепа за направените от нея предложения

По материала работи: Борис Проданов
Тереза Мей: Може и да няма Брекзит

Британският премиер Тереза Мей се обърна към депутатите за подкрепа и ги предупреди, че заплашват реализирането на Брекзит. Премиерът срещна критики и съпротива срещу направените от нея предложения в т. нар. Бяла книга за развода с ЕС. Но тя е категорично, че не съществува по-добър план от нейния.


„Посланието ми към страната този уикенд е просто: трябва да не изпускаме от поглед целта. Ако не го направим, рискуваме да се окажем без никакъв Брекзит“, пише Мей в обширна статия за "Мейл он сънди", с която защитава своите предложения.

 

Тя предупреди, че преговорите с ЕС няма да са лесни. „Както каза президентът Тръмп аз съм труден преговарящ. И точно както му казах в петък - казвам на британския народ днес: няма да отида в Брюксел, за да компрометираме националния ни интерес; Аз ще се боря за това. Аз ще се боря за нашата сделка с Брексит - защото това е правилната сделка за Великобритания“, написа Мей.

 

Следващата седмица в британския парламент трябва да се гласува търговския законопроект и Мей предупреди всички депутати, включително и от нейната партия, че гласувайки против закона или за неговото изменение, предават Брекзит.

 

Още по темата: Тръмп скаран с етикета: възмущение от поведението му при срещата с Елизабет II

Коментари

Новини Варна