IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
17:12 | 17 юли 2018
Обновен: 03:10 | 11 април 2024

В Русия обявиха победа след срещата с Тръмп

Хвалбата на руския елит за представянето на Путин на срещата рязко контрастира с реакцията във Вашингтон, където Републиканската партия и Демократическата партия обвиниха Тръмп в държавна измяна

По материала работи: Слав Велев
В Русия обявиха победа след срещата с Тръмп

Политическият елит на Русия и медиите в страната обявиха победа след срещата между президента Владимир Путин и държавния глава на САЩ Доналд Тръмп в сдържането на решимостта на Запада да разглежда Москва като парий, информира "Ройтерс".

 

"Опитите на Запада да изолира Русия се провалиха", излиза със заглавие "Российская газета".

 

Хвалбата на руския елит за представянето на Путин на срещата рязко контрастира с реакцията във Вашингтон, където Републиканската партия и Демократическата партия обвиниха Тръмп в държавна измяна и че се е провалил да се опълчи на руския лидер.

 

В Москва се признава, че срещата на върха не е довела до пробив по проблеми като Сирия, Украйна и контрола над оръжията. Преди срещата Кремъл подчерта, че не очаква голям напредък.

 

Вместо това фокусът беше върху символичната среща на четири очи между лидера на най-голямата сила в света и Путин след четири години на международна изолация, предизвикана от руското анексиране на Крим.

 

Смешно е да се помнят глупостите на Обама, а с него и приемането на Русия като насилствена "регионална държава", коментира руският сенатор Алексей Пушков.

 

 

Срещат се лидерите на водещите държави на планетата, коментира руският сенатор Алексей Пушков

 

Вниманието на света е съсредоточено днес в Хелзинки и всичко е кристално ясно: между САЩ и Русия се решава съдбата на света, срещат се лидерите на водещите държави на планетата, добави той вчера.

 

Запитан от журналисти в Хелзинки как са протекли разговорите, руският външен министър Сергей Лавров отговори: "Великолепно...По-добре от супер".

 

Възможността за Путин да се представи като равен с президента на САЩ беше голяма задача за Кремъл при подготовката на срещата, обявиха източници, близки до руския външнополитически елит.

 

 

Владимир Путин базира голяма част от апела си към руския народ и елит на историята относно възстановяването на международното влияние на Русия, изгубено след разпадането на СССР през 1991 г.

 

Пресконференцията след срещата е "всичко, на което Кремъл реалистично можеше да се надява", каза Марк Галеоти, старши изследовател в Института за международни отношения в Прага.

 

Според него Путин е представил Русия като равна сила на САЩ.

Тръмп застана на страната на Путин в руската сага за хакнатите избори през 2016 г.

 

 

Стойността на рублата се увеличи с 0,4% спрямо долара на търговията в понеделник. Пазарни анализатори коментираха, че срещата е положителна за руските активи, балансирайки негативния ефект от спада на цените на петрола.

 

news.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна