IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
19:13 | 19 юли 2018
Обновен: 03:25 | 26 март 2024

Земетресение с магнитуд 5,7 бе регистрирано в Мексико

Епицентърът е бил близо до град Хуахуапан де Леон в щата Оахака

По материала работи: Слав Велев
Земетресение с магнитуд 5,7 бе регистрирано в Мексико

Земен трус с магнитуд 5,7 разтърси южната и централната част на Мексико, включително столицата, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки Геофизичния институт на САЩ. Жители и работещи в столицата Мексико са напуснали временно сградите, в които са се намирали. Няма данни за пострадали или щети.

 

По данни на Геофизичния институт на САЩ земетресението е било регистрирано около 8:30 ч. местно време (13:30 ч. по Гринуич). Епицентърът е бил близо до град Хуахуапан де Леон в щата Оахака.

 

 

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, цитиран от ТАСС, земетресението е било с магнитуд 5,8 и с епицентър в мексиканския щат Пуебло, на 10 км дълбочина.

 

 

Националната сеизмологична служба на Мексико съобщава, че земетресението е било с магнитуд 5,9, съобщава ДПА. То е задействало сеизмологичната сигнализация в столицата и други градове.

 

 

Жителите на многоетажни сгради в мексиканската столица са били евакуирани, отбелязва ТАСС. Властите са наредили щетите в засегнатите територии да бъдат определени.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна