IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
14:45 | 22 юли 2018
Обновен: 04:28 | 10 април 2024

Над 2/3 от македонците не могат да си позволят седемдневна ваканция

Подобно е положението и в съседна Сърбия

По материала работи: Борис Проданов
Над 2/3 от македонците не могат да си позволят седемдневна ваканция

Македония е в дъното на класацията на европейските държави, чиито граждани не могат да си позволят едноседмична почивка, показва изследване на Евростат, предава македонската електронна медия „А1 Он“.


Над две трети от македонците (65,3%) не са в състояние да отидат на седемдневна ваканция. Подобно е положението и в съседна Сърбия (62,8%), допълва агенция Фокус.


Съгласно данните от проучването, една трета от населението на Европейския съюз (32,9%) не може да отиде на почивка. Най-добро е положението в Норвегия, където само шест процента от жителите не могат да си позволят едноседмична почивка. Зад нея се нареждат Швеция с 8,2% и Швейцария с 8,9%. От страните-членки на Европейския съюз, най-назад е Румъния, където точно две трети (66,6%) от гражданите не могат да си позволят седемдневен отдих, следвана от Хърватска с (61,2%) и България (56,4%). Според данните за 2015 година, 71,5% от турците нямат пари за едноседмична почивка.

Actualno.com

Коментари

Новини Варна