IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:04 | 15 август 2018
Обновен: 21:32 | 15 март 2024

Отвлякоха жена - новоизбран конгресмен в Мексико

Инцидентът е поредният епизод на насилие

По материала работи: Борис Проданов
Отвлякоха жена - новоизбран конгресмен в Мексико

Азусена Родригес Замора, която е избрана за член на долната камара на Конгреса от източния щат Веракруз, Мексико е била отвлечена, съобщи AFP. Инцидентът е поредният епизод на насилие, свързан с белязаните от прояви на насилие избори, проведени на 1-ви юли тази година.


Отвличането е станало, докато Замора е шофирала по магистралата в съседния щат Идалго, когато въоръжени лица в друг автомобил са открили огън, съобщават от местната полиция. Автомобилът, управляван от Родригес се е преобърнал, в резултат на което са били ранени двама от спътниците ѝ. Самата народна избраничка е била измъкната от колата и отвлечена, допълва БГНЕС. Това е второто подобно отвличане в щата Идалго за последните дни.


Най-малко 152-ма политици бяха убити в периода на изборите в Мексико, което ги прави най-кървавите в историята на страната. Убитите са предимно местни политически дейци, честа мишена за могъщите мексикански наркокартели.

Actualno.com

Коментари

Новини Варна