IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
10:17 | 15 август 2018
Обновен: 04:18 | 10 април 2024

Земетресение разтърси Италия

По материала работи: Борис Проданов
Земетресение разтърси Италия

Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия разтърси снощи адриатическото крайбрежие, но щетите изглежда са леки, съобщи Националният институт по геофизика и вулканология, цитиран от Франс прес.

 

Земетресението е станало в 23,48 ч. местно време (21,48 по Гринуич) близо до Монтечилфоне, на дълбочина 19 км, сочат първоначални данни на института.

 

През април в същата местност - Молизе в провинция Кампобасо - бе регистриран трус с магнитуд 4,2, напомня БТА.

 

Според различни източници на място за момента няма съобщения за щети, посочи гражданската защита в Туитър. Пожарникарите съобщиха, че не са били викани за помощ. Кметът на Монтечилфоне Франко Палота каза пред журналисти, че в общината има само леки щети, главно пукнатини по някои сгради, но половината хора нямат ток.

 

Голяма част от територията на Италия, разположена между евроазиатската и африканската тектонична плоча, е изложена на повишен риск от земетресения. Всяка година се регистрират хиляди трусове, макар че повечето не се усещат от населението. През август миналата година обаче трус с магнитуд 4,0 събори редица сгради на остров Иския близо до Неапол и уби двама души.

novini.bg

Коментари

Новини Варна