IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
21:05 | 17 август 2018
Обновен: 04:15 | 10 април 2024

Миграционните в Унгария отказвали храна на мигранти, за да се върнат в Сърбия

По този начин властите в страната принуждавали мигрантите да се откажат от молбите си за търсене на убежище

По материала работи: Борис Проданов
Миграционните в Унгария отказвали храна на мигранти, за да се върнат в Сърбия

Унгария отказва храна на бежанци, търсещи обежище в страната, за да ги принуди да се върнат, пише Нова, цитирайки ДПА и БТА.

 

По данни на Хелзинския комитет в Унгария по този начин миграционните власти в страната принуждавали мигрантите да се откажат от молбите си за търсене на убежище.
 

Мярката била насочена към бежанците, на които вече им е било отказано правото да получат убежище и които са обжалвали това решение. В хода на апелативната процедура по обжалване е отказвана храна на бежанците, които били държани в затворена транзитна зона на границата на Унгария със Сърбия.

 

По разкази на мигранти и техните адвокати по време на процедурата миграционните власти в Унгария обаче позволявали на тези бежанци да се върнат обратно в Сърбия.
 

Според правозащитническата организация тези действия на властите в държавата представляват нечовешко отношение и абсурдна юридическа ситуация.

Коментари

Новини Варна