IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:52 | 17 август 2018
Обновен: 04:17 | 10 април 2024

Турският съд отново отказа да пусне пастор Брънсън

Случаят му е в центъра на дипломатическа криза между Турция и САЩ

По материала работи: Борис Проданов
Турският съд отново отказа да пусне пастор Брънсън

Турски съд отхвърли искане за освобождаването на американския пастор Андрю Брънсън, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на местната медия Haberturk.

 

В момента Брънсън е под домашен арест. Пасторът е в Измир, където чака процес по обвинения в тероризъм. Случаят му е в центъра на дипломатическа криза между Турция и САЩ, която доведе до срив на турската лира.
 

Лирата, която изгуби 40% от стойността си през тази година, се срина до 6,21 спрямо долара след новината, като преди това беше на позиция 6.04 лири за щатски долар.

 

"Дейли сабах" уточнява, че Трети Върховен наказателен съд в Измир е отхвърлил трета молба за освобождаването на пастора, след като в сряда Втори Върховен наказателен съд не одобри искане Брънсън да бъде освободен от домашен арест и да се отмени забраната за пътуване.
 

Пасторът от Северна Каролина живее в Турция от повече от две десетилетия. Той е задържан от властите от 2016 г. На 25 юли беше освободен под домашен арест заради влошаване на здравето.

 

Следващото съдебно заседание като част от процеса срещу него е планирано за 12 октомври.

news.bg

Коментари

Новини Варна