IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
18:44 | 18 август 2018
Обновен: 12:41 | 21 април 2024

Спасители откриха 42-а жертва на срутения мост в Генуа

Смятат че е последната

По материала работи: Борис Проданов
Спасители откриха 42-а жертва на срутения мост в Генуа

Спасителните екипи, които четвърти ден търсят оцелели под останките на моста "Моранди" в Генуа откриха днес следобед още един загинал. Това е 42-а жертва на инцидента. Според спасителните екипи тя е и последна, предаде БТА.

 

Един от пожарникарите каза пред телевизия Sky TG24, цитирана от "Асошиейтед прес", че откритото тяло е на млад италианец, но не даде повече подробности. По-рано днес, в смачкан автомобил, беше открито тричленно семейство – мъж, жена и 9-годишната им дъщеря.

 

Говорител на италианската служба за гражданска защита засега не коментира съобщението за 4-та открита днес жертва, като добави, че префектурата на Генуа, която е подразделение на вътрешното министерство, готви изявление по случая.

 

Днес в Генуа се състоя погребална церемония на 18 от загиналите. На нея присъстваха президентът и премиерът на страната. Близките на другите жертви отказаха да участват в церемонията и организираха погребенията вчера.

 

В деня на траур недоволството към управляващите продължава да съпътства скръбта. Много роднини на загиналите при срутването на моста отказаха да присъстват на церемония в Генуа. Нарекоха я фарс и пожелаха да погребат близките си в тесен семеен кръг, предаде кореспондентът на БНТ.

 

Още по темата: В Генуа се прощават с част от жертвите на рухналия мост Моранди

Коментари

Новини Варна