IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
14:57 | 19 август 2018
Обновен: 04:14 | 10 април 2024

В Германия въвеждат нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете

Това съобщи транспортният министър Андреас Шойер

По материала работи: Борис Проданов
В Германия въвеждат нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете

След трагедията в италианския град Генуа, отнела живота на 43 души, в Германия ще заработи нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете в страната.

 

Това съобщи транспортният министър Андреас Шойер в публикувано днес интервю за в. "Билд ам зонтаг", предаде ТАСС. "В края на 2018 г. ще представим нов, модернизиран индекс за контрол на мостовете", заяви той. По думите на Шойер ще се наблегне главно върху проверките на допустимото натоварване и състоянието на носещите мостови конструкции. Същевременно министърът увери автомобилистите, че инцидентът от Генуа няма да се случи и в Германия. "В сравнение с други страни у нас контролът е най-строг. Нашите граждани могат да бъдат спокойни", каза той. Според Шойер в сферата на контрола върху мостовете Германия е на второ място след Швейцария.

 

На 14 август сутринта край Генуа рухна голяма част от моста, по който минава скоростната магистрала А10 по евромаршрут Е80. В момента на трагедията по тази отсечка се движеха над 30 леки коли и три камиона. При инцидента загинаха 43 души, припомня БТА.

Коментари

Новини Варна