IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
17:25 | 6 септември 2018
Обновен: 13:20 | 21 април 2024

Ако Сирия прибегне до химическо оръжие, Франция ще ѝ нанесе удари

Това заяви началникът на Генералния щаб на френските въоръжени сили

По материала работи: Слав Велев
Ако Сирия прибегне до химическо оръжие, Франция ще ѝ нанесе удари

Началникът на Генералния щаб на френските въоръжени сили заяви днес, че силите са готови да нанесат удари по обекти в Сирия, ако бъдат използвани химически оръжия в правителствената офанзива за отвоюване на северозападната провинция Идлиб, съобщи БНР.Ген. Франсоа Льокоантр заяви още пред репортери, че до края на ноември групировката „Ислямска държава“ ще бъде прогонена и от последните зони в Сирия и Ирак, които контролира.

 

„Готови сме да ударим, ако се използват отново химически оръжия“, каза ген. Льокоантр.През април Франция, САЩ и Великобритания изстреляха над 100 ракети по проправителствени обекти в отговор на предполагаема атака с отровен газ.Стотици цивилни са напуснали късно в сряда райони в югоизточната част на Идлиб като се насочват на север, страхувайки се от очакваната офанзива на режима.

 

Хората „се придвижват към западната част на провинция Алепо и към района Африн“, уточни директорът на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман. Той съобщи за "близо 180 семейства, което прави около 1000 души".Русия, която е съюзник на режима в Дамаск, поднови във вторник въздушните удари срещу бунтовници в Идлиб след 3-седмично прекъсване. В същото време проправителствени сили водят обстрели, очевидно в подготовка на мащабно настъпление срещу последния бунтовнически бастион.ООН и международната общност се боят, че ако в Идлиб избухнат сражения, това може да доведе до хуманитарна катастрофа.

 

Четете още: Тръмп благодари на Ким Чен-ун за доверието в него

 

Коментари

Новини Варна