IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:26 | 10 септември 2018
Обновен: 13:33 | 21 април 2024

Конфликтът в Сирия достигнал финална фаза

Битката ще е ожесточена, ще има много жертви

По материала работи: Юлиян Атанасов
Конфликтът в Сирия достигнал финална фаза

Снимка: Reuters

Конфликтът в Сирия достигна до своята финална фаза, която ще е най-ожесточената. Вижда се едно разделение на цяла Сирия. Затова беше и срещата на върха между Иран, Русия и Турция. Всичко това обаче е доста опасно за ЕС.Така бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев коментира в "Денят ON AIR" тристранната среща на върха между лидерите на Русия, Турция и Иран. На нея се реши съдбата на последната бунтовническа крепост в Сирия – Идлиб.

Според Керемедчиев в момента в Сирия всички сили са се вкопчили в последното парче земя и просто ние трябва да проследим в кои ръце ще попадне."Военните формирования в момента са съсредоточени в района на Идлиб. Ще има много жертви в борбата за тази област - както от военните, така и от цивилните. Ще има и най-вероятно нова миграционна вълна. Става въпрос за десетки хиляди. Трябва да се види колко от тях ще тръгнат към Турция и колко към ЕС", категоричен е бившия зам.-външен министър пред Bulgaria ON AIR.

 

По думите му не може да се говори за конкретен брой на бежанците, които ще тръгнат към Европа, но отново Ердоган ще извива ръцете на европейските лидери и отново ще се опита да шантажира Европа, както и да иска пари.

 

"Турция е изпаднала в изключително тежко положение. Ердоган ще се възползва от всеки един конфликт за финансови облаги. Липсата на новина от срещата в Техеран е най-голямата новина. Щом не излезе нищо, значи е имало координиране на действията в Сирия. Планът за подялба на контролираните територии в самата Сирия вече е направена", обясни още експертът.

 

dnes.bg

Четете още: Шофьорът на фаталния автобус: Не мога да си простя, трудно ми е!

 

Коментари

Новини Варна