Доклад на ООН: Броят на недохранените в света нараства
Всеки девети гладува
Публикувана: 11 Sep 2018 | 17:44

Броят на гладуващите в света се е увеличил през последните три години, като се е върнал към нивото отпреди десетилетие, се казва в доклад на ООН.

 

Според него 821 милиона души или всеки девети човек на планетата, са недохранени през 2017 г. ( при 815 милиона през 2016 г.).

 

Почти 151 милиона деца на възраст под пет години - 22% от общия брой - имат неадекватен растеж поради недохранване, цитира доклада МИА.

 

Проблемът с глада се е изострил в Африка и Южна Америка, твърди доклада, озаглавен "Въпросът с осигуряването на храната и изхранването на света".

 

В същото време данните показват, че 672 милиона възрастни, повече от всеки осем човека на планетата, са с наднормено тегло.

 

Според доклада причините са многобройни, включително изменението на климата - като сушата и наводненията, както и войната и насилието.

 

Годишният доклад на ООН е разработен в сътрудничество с УНИЦЕФ, Световната здравна организация, Световната организация за прехрана и земеделие, Международният фонд за земеделие и развитие и Световната продоволствена програма.

 

БГНЕС

Коментари ( 0 )