IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
17:15 | 12 септември 2018
Обновен: 04:04 | 10 април 2024

Лондон обвини Москва в "лъжи" във връзка със случая Скрипал

Миналата седмица британската прокуратура идентифицира двама руснаци като Александър Петров и Руслан Боширов и ги обвини в опит за убийство на семейство Скрипал

По материала работи: Слав Велев
Лондон обвини Москва в "лъжи" във връзка със случая Скрипал

Лондон обвини Москва в "лъжи" за заподозрените за отравянето на бившия руски двоен таен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия на 4 март в Солсбъри, предадоха Франс прес и Ройтерс. По-рано двамата заподозрени бяха представени от руския президент Владимир Путин като цивилни.

 

"Тези хора са офицери от руското военно разузнаване", заяви говорител на Даунинг стрийт. "Неколкократно потърсихме обяснения от Русия за случилото се в Солсбъри през март. Руснаците ни отговориха с лъжи. Нищо не се е променило", каза говорителят.

 

Миналата седмица британската прокуратура идентифицира двама руснаци като Александър Петров и Руслан Боширов и ги обвини в опит за убийство на семейство Скрипал с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок". Тогава британските прокурори казаха, че двамата работят за руското военно разузнаване. Днес Путин каза, че двамата са цивилни и не са криминално проявени и предложи те сами да разкажат пред медиите за себе си.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна