IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
20:54 | 12 септември 2018
Обновен: 21:18 | 1 март 2024

Неапол – разкъсан между Камората и "Бебешките банди"

Безскрупулни и израснали сред престъпления: Кои са бебешките банди?

По материала работи: Слав Велев
Неапол – разкъсан между Камората и "Бебешките банди"

За младежите в Неапол животът започва след полунощ.  В центъра среща си дават "Бебешките банди".

 

Там младежите припечелват от продажба на наркотици, устройват си бой с ножове и престрелки. Те са приятели от детската градина. Животът им е пълен с наркотици, жени.

 

"По-рано беше само игра, а сега вече е професия. Като израснеш така губиш връзка с нормалния живот", разказват трима младежи от бебешките банди пред "Deutsche Welle".

 

"Губиш и представа за стойността на парите, когато изкарваш между 3 и 4 000 евро на седмица", споделят младите престъпници. Смятат, че държавата им е виновна, защото не им предлага работа.

 

"Има работа, но за 80 или 100 евро на седмица. Но честно, какво да правим с тези пари? Само цигарите ни струват 80 евро".

 

В центъра Неапол управлява Камората, а в покрайнините - Бебешките банди.

 

17-годишният Артуро е един от жертвите на "Бебешките банди". Миналата година той отива в града за коледните си покупки, когато го наръгват във врата с нож.

 

При нападението гласните му струни са наранени. Днес той надига глас срещу бандите с маратон, с който иска да обърне внимание на проблема, но и да покаже, че Неапол има и друго лице.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна