IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:08 | 18 септември 2018
Обновен: 22:31 | 25 април 2024

Операциите на израелските ВВС нарушават суверенитета на Сирия

Путин е призовал Нетаняху Израел повече да не допуска такива ситуации

По материала работи: Борис Проданов
Операциите на израелските ВВС нарушават суверенитета на Сирия

Операциите на израелските ВВС се извършват в нарушение на суверенитета на Сирия, заяви руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Разговорът се е състоял по инициатива на израелската страна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.
 

Вчера израелски самолети Ф-16 нанесоха удари по Сирия, а при ответния огън на сирийската ПВО бе свален руски военен самолет Ил-20, който израелските изтребители използвали като прикритие, според руското министерство на отбраната. 
 

"Путин напомни, че подобни операции на израелските ВВС се извършват в нарушение на суверенитета на Сирия. В този случай не бяха спазени и руско-израелските договорености за предотвратяване на опасни инциденти и в резултат на това руски самолет попадна под огъня на сирийската ПВО", се казва в изявлението на Кремъл.
 

Путин е призовал Нетаняху Израел повече да не допуска такива ситуации.
 

Нетаняху е поднесъл съболезнования за смъртта на 15-те души екипаж на руския самолет и е обещал да предостави подробна информация за действията на израелската авиация над сирийската територия във вчерашния ден. В най-скоро време тя ще бъде занесена в Москва от командващия израелските ВВС.

БТА

Коментари

Новини Варна