IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
16:17 | 18 септември 2018
Обновен: 21:24 | 1 март 2024

Турция залови 84 мигранти, опитали да влязат в България

Всеки ден турските власти разкриват големи групи бежанци

По материала работи: Слав Велев
Турция залови 84 мигранти, опитали да влязат в България

Група от 84 нелегални мигранти са заловени от турските власти край граничния град Къркларели при опит да се прехвърлят в България.

 

Властите открили мигрантите, които се укривали в околностите на близките до българо-турската граница селища Демиркьой, Кофчаз и Бабаески. Те се били разделили на седем групи, състоящи се от мигранти от Иран, Пакистан, Ирак и Афганистан.

 

Властите са задържали и един чужденец, който помагал за трансфера на групата към турско-българската граница. Не се съобщава името и националността на чужденеца.

 

Мигрантите са предадени на миграционните власти в Къркларели, предаде БТА.

 

Напоследък почти не минава ден без съобщения за разкрити от турските власти значителни групи нелегални мигранти. Групите основно се насочват за нелегално преминаване на турско-българската граница в района на турско-българския ГКПП Дерекьой/Малко Търново.

 

"Теренът е горист, селищата са отдалечени едно от друго и мигрантите се укриват докато се стъмни, за да се опитат да преминат нелегално границата с България", посочи представител на областната Дирекция по миграция в Къркларели.

 

По думите му екипи на турската жандармерия, на която е поверена охраната на границите, денонощно извършват проверки в района, за да не допускат преминаването на нелегалните мигранти през границата.

 

От разпитите на заловените мигранти става ясно, че целта им не е да останат в България, а да преминат в европейските държави, допълни представителят на миграционните власти.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна