IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
12:08 | 21 септември 2018
Обновен: 03:58 | 10 април 2024

Ватикана отстрани индийски епископ за изнасилване на монахиня

Все още не са повдигнати обвинения срещу насилника

По материала работи: Слав Велев
Ватикана отстрани индийски епископ за изнасилване на монахиня

Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно освободен от свещеническите му задължения, след като полицията го разпитва вече втори ден по обвинения в изнасилване на монахиня.

 

Кардинал Осуалд Грасиас, председател на Конференцията на католическите епископи в Индия съобщи, че папа Франциск е получил молба от епископа да бъде временно освободен от служебни задължения.

 

Монахиня от южния индийски щат Керала обвини епископ Франко Мулакал, който ръководи епархията в Джаландхар, че я е изнасилил няколко пъти в продължение на две години, предаде МИА.

 

Все още не са повдигнати обвинения срещу епископа. Той отрича изявленията на монахинята и казва, че иска да защити името си. Епископът поиска от Ватикана временно да се оттегли, в момент когато вероятността за за арестуването му се увеличава.

 

 „Вземайки предвид всички обстоятелства, Светият Отец прие молбата му“,съобщават от Ватикана.

 

 

Християнската общност, която представлява 19% от населението на страната, се разтърсва от спад на доверието, свързан с увеличаването на случаите на сексуално насилие, засягащи църковни лица.

 

 

Католическата църква е изправена пред глобална криза, свързана със сексуалното посегателство на свещеници над непълнолетни.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна