IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
20:14 | 22 септември 2018
Обновен: 04:43 | 10 април 2024

Серия самоубийства в Босилеград, градът е тревожен и тъжен

През последните 100 г. не се е случвало за месец да се самоубият 4-ма

По материала работи: Пламен Янков
Серия самоубийства в Босилеград, градът е тревожен и тъжен

Жителите на Босилеград са разтревожени поради серия самоубийства през последните 14 дни, на живота си през тези две седмици посегнаха четирима души, съобщава белградският вестник "Блиц", цитиран от dnes.bg. Ситуацията е тревожна, тъй като през последните 100 години не се е случвало за един месец да се самоубият една жена и трима мъже.

 

Тъжен е граничният град, в който живее предимно българско население, заради самоубийството на 52-годишната Стойна, 70-годишния Радко, 26-годишния Илия и 64-годишния Славчо.

 

Социална безнадеждност и изолираността от членовете на семейството си посочва в прощалното си писмо Стойна, която е прекратила живота си с голяма доза лекарства. Когато разбрал, че има тумор в мозъка, бившият шофьор на автобус Радко В. от село Рибарче се застрелял в главата с пистолет, с който животните се убиват в кланиците, пише "Блиц", цитиран от БТА.

 

Загадка е смъртта на студента по право в Ниш Илия К., който се самоуби с изстрел от пистолета на баща си в семейната им къща в Босилеград на 18 септември. Дори най-възрастните жители на Босилеград не помнят толкова масово и тъжно погребение. По суров начин от безнадеждността избяга и работникът Славчо Й. от Босилеград, който неотдавна се отрови със солна киселина. Предполага се, че се е самоубил заради тежката болест на жена си

Коментари

Новини Варна