IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
09:12 | 23 септември 2018
Обновен: 11:20 | 10 март 2024

Торнадо остави стотици хиляди без ток в Отава

Най-малко шест души са ранени при преминаването на стихията

По материала работи: Борис Проданов
Торнадо остави стотици хиляди без ток в Отава

Стотици хиляди хора останаха без електричество в района на канадската столица Отава, след като на два пъти връхлетя торнадо, разрушило някои домове и откъснало покривите на други, предаде Ройтерс.

 

В същото време регионът беше връхлетян и от силни ветрове, а кметът на Отава Джим Уотсън заяви, че може да отнеме дни, докато бъде възстановено електричеството.

 

Най-малко шест души са ранени.

 

"Това е в топ две или три на трагичните събития, сполетявали нашия град", каза Уотсън пред репортери. "Все едно че е от някакъв филм или сцена на военни действия", добави той.

 

Торнадото връхлетя в петък вечер и разруши домове в населеното място Дънробин на северозапад от Отава, след което се придвижи към населеното място Гатино, което е в непосредствена близост до Отава в северна посока и се намира на територията на провинция Квебек.

 

Силен вятър нанесе щети на част от най-важните подстанции в Отава и според властите около 200 000 души от двете страни на реката са останали без електричество. Отава и Гатино общо имат население от около 1,3 милиона души.

 

днес.бг

Коментари

Новини Варна