IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
14:18 | 25 септември 2018
Обновен: 14:11 | 21 април 2024

Затвориха Къщата музей на Пабло Ескобар

До момента посетителите можеха да разгледат множество фотографии, както и колекция от лични вещи на наркобарона

По материала работи: Пламен Янков
Затвориха Къщата музей на Пабло Ескобар

Властите в колумбийския град Меделин закриха Къщата музей на наркобарона Пабло Ескобар, съобщи вестник "Еспектадор", цитиран от БГНЕС и Дарик. Решението било взето от местните власти след консултации с Министерството на културата на Колумбия, допълва изданието.
 

"Временното преустановяване на дейността на това учреждение се базира на факта, че в него се пропагандира начинът на живот на един от най-жестоките престъпници, причинили неизброими вреди на нашия град. Освен това къщата музей не отговаря на регулациите, с които подобни места трябва да се съобразяват", разясни секретарят по сигурността на Меделин Андрес Тобон.

 

Къщата музей на Ескобар се намира в източната част на града, няма точно установено работно време и се посещава основно от чуждестранни туристи. До момента посетителите можеха да разгледат множество фотографии, както и колекция от лични вещи на наркобарона, сред които и оригинален мотоциклет от филмите за Джеймс Бонд.

 

Директор на къщата музей е по-възрастният брат и бивш съучастник на Пабло Ескобар - Роберто.

 
Пабло Ескобар остана в историята като един от най-свирепите престъпници на 20 в. в целия свят. Босът на картела "Меделин" е убит в престрелка с полицията през 1993 г.

Коментари

Новини Варна