IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
10:26 | 26 септември 2018
Обновен: 14:13 | 21 април 2024

Осъдиха българи в Белгия за производството на канабис

По случая пред съда са били изправени общо седем обвиняеми, без да се посочва колко от тях са били с български документи

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха българи в Белгия за производството на канабис

Граждани на България и на Сърбия са осъдени в Белгия за производството на канабис, съобщиха местни медии, цитирани от Дарик.

 

По случая пред съда са били изправени общо седем обвиняеми, без да се посочва колко от тях са били с български документи. Произнесените присъди са от една година до година и половина лишаване от свобода условно за участие в отглеждането на 678 растения.

 

Според изнесените данни обвиняемите са отрекли да знаят, че са участвали в организирана престъпна група за производство на наркотици за износ в Холандия. По техните думи те били наети от турски гражданин и се грижели за растенията, без да си дават сметка за наркотичното съдържание в тях.

 

За случая първоначално бе съобщено при задържането на групата през 2014 г. в Мускрон, в югозападната част на Белгия. Най-тежката присъда е произнесена за подсъдимия, оказал съпротива на полицията. 

Коментари

Новини Варна