IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
17:44 | 14 октомври 2018
Обновен: 21:36 | 1 март 2024

ЕС: Нови санкции срещу заподозрени в използването на химическо оръжие

Очаква се идеята да бъде обсъдена по време на срещата на Съвета по външни работи на ЕС, която ще се проведе утре в Люксембург

По материала работи: Ставри Таргов
ЕС: Нови санкции срещу заподозрени в използването на химическо оръжие

По предложение на Великобритания и Франция ЕС възнамерява да въведе на нов режим на санкции срещу лица и държави, заподозрени в използването на химическо оръжие.

 

Очаква се идеята да бъде обсъдена по време на срещата на Съвета по външни работи на ЕС, която ще се проведе утре в Люксембург. Това става ясно от публикувано прессъобщение на британското външно министерство.

 

Предложението беше направено в светлината на атаката с вещество тип "Новичок" в Солсбъри и използването на химическо оръжие в Сирия.

 

Предложението на Лондон, Париж, което се подкрепя и от много други европейски страни, предвижда налагането на забрана за влизане в Европа на лица, участвали в използването на химическо оръжие, както и замразяване на техните активи.

 

Според британския външен министър Джеръми Хънт, подобни мерки трябва да бъдат предприети и спрямо хората, които извършват киберпрестъпления.

 

БНР

Коментари

Новини Варна