IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
12:42 | 16 октомври 2018
Обновен: 19:19 | 6 март 2024

Главата на Пентагона заяви, че има пълната подкрепа на Тръмп

Това става заявява Джеймс Матис след телефонен разговор с американския лидер

По материала работи: Пламен Янков
снимка: CNBC

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че се ползва от пълната подкрепа на президента Доналд Тръмп. Това съобщават Ройтерс, цитирани от ИТАР-ТАСС.


„[Тръмп] каза: "Аз съм с Вас на 100% ", заяви Матис след телефонен разговор с американския лидер, провел се малко след заминаването на министъра от Вашингтон. Той коментира и думите на Тръмп, който изрази мнението, че Матис е поддръжник на Демократическата партия. „Аз никога не съм членувал в нито една партия“ – категоричен е той.


В началото на септември се появиха слухове за оттеглянето на Матис. След това The Washington post съобщи, че министърът на отбраната ще подаде оставка през следващите месеци, а Белия дом вече е започнал да обсъжда възможни кандидати за поста. Според журналиста и автор на книгата "Страх: Тръмп в Белия дом", Робърт Уудуърд,  съобщението на The Washington post доведе до неодобрителни коментари на ръководителя на Пентагона срещу американския лидер.


Източник: ИТАР-ТАСС

Превод от руски: Андрей Андреев

Коментари

Новини Варна