IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
18:42 | 16 октомври 2018
Обновен: 21:38 | 1 март 2024

Полицията в Хирошима търси фенове на "Локо София"

Разследва оскверняване с графити, намерени на 3 места в Парка на мира

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Асахи Шинбун

Полицията в Хирошима, Западна Япония, разследва оскверняване с графити, намерени на 3 места в Парка на мира, мемориалът на жертвите от атомните бомбардировки от 1945 г., съобщават "Асахи Шимбун" и NHK World - Japan.

 

Полицията съобщава, че върху пейка в близост до купола, върху ограда на Музея на мира и на вратата на съоръжение за боклук близо до паметник на жертвите от бомбардировките са открити черни графити.

 

Охранители откриват графитите в понеделник сутринта, но към момента работници вече са ги почистили. Полицията подозира, че вандалската проява е между неделя вечер и понеделник сутрин. Проверяват камерите за сигурност.

 

Жена, посетила парка в този момент коментира, че е разгневена, че паркът, много важно място за Хирошима, е осквернен така.

 

Служител на общината коментира, че подобен вандализъм в Парка на мира, място, посетено от хора от цял свят е много разочароващ.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна