IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:41 | 17 октомври 2018
Обновен: 20:14 | 12 март 2024

18-годишен студент е организирал атаката в учебното заведение в Крим

Следствието смени версията за училищния терор

По материала работи: Пламен Янков
18-годишен студент е организирал атаката в учебното заведение в Крим

18-годишният Владислав Росляков, студент от колежа в Керч, е организирал нападението в учебното заведение. След това той се е самоубил, предаде ТАСС, цитирана от dnes.bg

 

"Оперативно е установена личността му, влязъл е в колежа непосредствено преди произшествието", заяви говорителят на следствения комитет Светлана Петренко.


Тя обясни, че на видеозаписи се вижда, че той влиза в колежа с оръжие в ръка.

 

Петренко допълни, че не може да се потвърди причината за трагедията.

 

"Следствените органи работят, тялото на убиеца е намерено в библиотеката на втория етаж", съобщи  на свой ред държавният глава на Крим Сергей Аксенов.

 

По-рано властите съобщиха, че разследването вече не е за терористичен акт, а за "убийство", съобщи следствения комитет на Русия.

 

Директорката на техникума в Керч, където беше съобщено за избухнал взрив с убити и ранени, каза, че неизвестни въоръжени мъже са нахлули в сградата, взривили са експлозиви и са започнали да стрелят по всеки, когото видят, предаде Ройтерс.

 

Олга Гребенникова заяви пред кримски медии, че някой се е взривил в техникума и че навсякъде има тела на деца. По думите й сред жертвите има ученици и хора от персонала.

 

Следственият комитет на Русия каза, че взривът е причинен от бомба, натъпкана с метални предмети, която била взривена в столовата на техникума. Според комитета повечето жертви са младежи.

 

Очевидец, цитиран от Ройтерс, заяви, че след взрива е започнала евакуация на училища и детски градини в Керч.

Коментари

Новини Варна