IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
20:16 | 17 октомври 2018
Обновен: 03:45 | 10 април 2024

19 са жертвите в Крим. Стрелецът използвал ловно оръжие

52 човека са приети за лечение в болница

По материала работи: Слав Велев
19 са жертвите в Крим. Стрелецът използвал ловно оръжие

Броят на жертвите при масовото убийство в техникум в град Керч на Кримския полуостров е 19, съобщиха местни медици, цитирани от ТАСС. 52 човека са приети за лечение в болница, предаде БТА.

 

По думите Игор Михайличенко, вицепремиер на т. нар. руска Република Крим, извършителят е открил огън след експлозия в сградата. "Стрелбата е била след взрива. Този, който е стрелял, го е правил с ловно оръжие. Мотивите са неизвестни, работят следователи", каза Михайличенко.

 

По-рано днес ученик от местен техникум откри огън в учебното заведение, след което се самоуби. Първоначално бе заведено наказателно производство по член "Терористичен акт", но впоследствие то бе променено по член "Убийство".

 

Стрелецът не е попадал досега в полезрението на полицията, не се отличавал с агресивност и е получавал стипендия, каза пред телевизия "Россия-24" ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов.

Всички пострадали при кръвопролитието са жители на Керч и региона, съобщиха руските власти на анексирания украински полуостров.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна