IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
22:00 | 18 октомври 2018
Обновен: 15:05 | 21 април 2024

Издават 22 творби за спасяването на децата от пещерата в Тайланд

По вдъхновяващата история правят филми, сериали , клипове и книги

По материала работи: Слав Велев
Издават 22 творби за спасяването на децата от пещерата в Тайланд

22 творби от различни жанрове за събитията в пещерата Кхао Луанг в Тайланд, в която ученици бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, са в процес на създаване. Сред тях са филми, телевизионни сериали, видео игри, музикални видеоклипове и книги, съобщава в. "Нейшън".

 

 

Освен това тайландски и чуждестранни медии са направили с 12-те момчета и техния треньор интервюта за 27 различни програми. Министерството на културата обаче отбеляза, че никой още не е получил правото да направи филм за спасяването на децата. Изявлението идва на фона на новината, че "Юнивърсал пикчърс" са подписали споразумение.

 

 

"Правителствената група започва разискване на предложенията за придобиване на права за създаване на филми и други творби от 15 до 23 ноември", заяви министърът на културата Вира Ротпотчанарат.

 

 

На 23 юни 12 деца от футболен отбор на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор изчезнаха в пещерата Кхао Луанг. Подземието, в което се намираха, се простира на почти 10 км, с няколко входа и изхода, както и с големи зали, където изчезналите са се скрили от прииждащата вода.

 

 

В продължение на три дни, от 8 до 10 юли, водолазите успяха да отведат две групи от по четири деца и една от петима души. Всички бяха отведени в болница "Прачанукро" в Чианграй, откъдето бяха изписани на 18 юли.

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна