IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
20:25 | 18 октомври 2018
Обновен: 15:04 | 21 април 2024

Тръмп заплаши да затвори американската граница с Мексико

Президентът на САЩ поде отново една от главните теми на успешната си кампания за президентските избори през 2016 г. - тази за нелегалната имиграция

По материала работи: Слав Велев
Тръмп заплаши да затвори американската граница с Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико, предаде Франс прес.

 

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато хиляди мигранти вървят пеша през Централна Америка с надеждата да достигнат Съединените щати.

 

"Трябва, с най-строг тон, да поискам от Мексико да спре тази атака - и ако то не е в състояние да го направи, ще се обърна към американската армия и ще ЗАТВОРЯ НАШАТА ЮЖНА ГРАНИЦА", написа Тръмп в Туитър.

 

 

Президентът на САЩ поде отново една от главните теми на успешната си кампания за президентските избори през 2016 г. - тази за нелегалната имиграция - три седмици преди ключовите междинни избори за Конгрес през ноември, отбелязва Франс прес.

 

 

Тръмп освен това отново заплаши да спре финансовата помощ за централноамерикански държави, които са основен източник на нелегални емигранти към Съединените щати.

 

 

По-рано тази седмица няколко хиляди нелегални емигранти от Хондурас прекосиха Салвадор и Гватемала, влизайки в Мексико с надеждата да достигнат САЩ.

 

"Атаката срещу нашата страна на южната ни граница, включително криминалните елементи и ДРОГИТЕ, които прииждат, са много по-важни за мен, като президент, отколкото търговията", написа Тръмп във второ послание в Туитър днес.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна