IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:28 | 21 октомври 2018
Обновен: 21:41 | 1 март 2024

Спасени в морето имигранти чакат прехвърлянето си в Германия

Германското правителство заяви, че трябва първо да преминат медицински прегледи

По материала работи: Борис Проданов
Спасени в морето имигранти чакат прехвърлянето си в Германия

Над 100 мигранти, спасени с кораби, чакат от месеци в Италия и Малта, за да бъдат изпратени в Германия, както им бе обещано, според федерално запитване на германски депутати, съобщи ДПА, цитирани от Darik.

 
Справката сочи, че 115 мигранти остават в двете южноевропейски страни, които им позволиха да слязат на брега, след като други страни членки на ЕС обещаха да ги приемат. Германското правителство заяви, че мигрантите трябва да преминат медицински прегледи преди да бъдат регистрирани и интервюирани, за да бъдат   прехвърлени в Германия.
 

 

Проучването сочи, че те също така трябва да бъдат проучени от германските разузнавателни служби. Агенцията вече се е свързала с няколко общини, които са проявили интерес да приемат бежанците. Ула Йелпке, говорителка на парламентарната група на "Левите", които внесоха запитването, похвали Берлин за предложението да приеме мигранти, но допълни, че обещанието трябва да бъде изпълнено бързо.

 

Става въпрос за 50 души, които бяха спасени от два военни кораба в Средиземно море на 13 юли и свалени в Сицилия и 65 души, които бяха спасени от кораба за спасителни мигрантски мисии "Акуариус" на 10 август и бяха оставени в Малта. Няколко страни от ЕС вече посрещнаха мигрантите, чието влизане първоначално бяха одобрили.
 

Източник: БТА

 

Коментари

Новини Варна