IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
18:51 | 4 ноември 2018
Обновен: 11:59 | 4 май 2024

Биткойнът може да доведе до глобална климатична катастрофа

Биткойнът може да доведе до глобална климатична катастрофа

По материала работи: Юлиян Атанасов
Биткойнът може да доведе до глобална климатична катастрофа

Криптовалутата биткойн може да доведе до глобална климатична катастрофа, предупреждава ново изследване. Според учени копаенето на биткойни може да доведе до повишаване на глобалната температура с повече от два градуса до 2033 г. Екип от Хавайския университет анализирали енергията, нужна за производството и администрирането на криптовалутата. Според тях изразходваното електричество и ресурси са отговорни за 69 млн. метрични тона въглероден диоксид, който е бил отделен само през 2017 г.

 

Ако развитието на биткойна продължи подобно на други технологии е възможно глобалните температури да се повишат с два градуса за следващите 22 години. По-лошата прогноза е, че това може да се случи и по-бързо – за следващите 16 години, информира бТВ. С темпа на развитие на криптовалутата учените са категорични, че тя ще влезе в списъка с главните замърсители на природата много скоро.

agrozona.bg

Четете още:"Сънди таймс": Споразумението за Brexit ще избегне появата на граница в Ирландия

Коментари

Новини Варна