IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
14:39 | 4 ноември 2018
Обновен: 15:47 | 21 април 2024

Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа

Част от тях умишлено изхвърлят своите документи

По материала работи: Пламен Янков
Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа

Повечето кандидати за убежище продължават да пристигат в Германия без документи за самоличност, пише днес в. "Велт ам зонтаг", цитирайки данни, предоставени от германското външно министерство в отговор на запитване от партия "Левите", предаде ТАСС.

 

През първото полугодие на тази година 58 на сто от пълнолетните бежанци са влезли на германска територия без документи. Според Федералната служба по миграцията и бежанците известна част от тях умишлено изхвърлят документите си за самоличност, "вероятно, за да увеличат шансовете си при разглеждане на молбите за убежище", предаде БТА.

Според статистиката на германското вътрешно министерство 88 на сто от афганистанските кандидати за убежище, 89 на сто от еритрейците и 95 процента от алжирците влизат в страната без документи.

 

Още по-значим дял са бежанците без лични карти и паспорти от Нигерия, Сомалия и Гамбия - 97 до 99 на сто. За отбелязване е, че тази година без документи са само 21 процента от сирийците и турците, подали молба за убежище в Германия.

Dnes.bg 
 

Коментари

Новини Варна