IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
12:43 | 12 ноември 2018
Обновен: 16:06 | 21 април 2024

Източна Украйна избра новите си президенти

ДНР и ЛНР гласуваха за президент и парламент

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: CSM

Лидерите на самопровъзгласилите се за независими Донецка и Луганска народни републики - Денис Пушилин и Леонид Пасечник, утвърдиха позициите си след произведените вчера в Източна Украйна избори, предадоха Франс прес и ТАСС.

 

В ДНР оглавяваното от Пушилин движение "Донецка република" получава 72,74% от гласовете, а самият Пушилин печели 60,9 на сто.

 

В ЛНР оглавяваното от Пасечник движение "Мир за Луганск" получава 74,13% от гласовете, а самият Пасечник печели 68,3 на сто. В ЛНР са преброени всички бюлетини, а в ДНР 97% от подадените гласове.

 

Сътрудникът на руския президент Владимир Путин - Владислав Сурков, вече поздрави с победата на изборите Пушилин и Пасечник.

 

Киев разкритикува вота, а Западът обяви изборите за незаконни и противоречащи на минските договорености за Източна Украйна.

 

На изборите, произведени вчера, се гласуваше за "президенти" на ДНР и ЛНР и за "депутати" в местните парламенти. Изборните власти в двете самопровъзгласили се републики отказаха да съобщят точен брой на гласоподавателите.

 

Източник: БТА

 

Dnes.bg 

Коментари

Новини Варна