IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:39 | 15 ноември 2018
Обновен: 21:56 | 1 март 2024

Японски министър: Не докосвал PC, а бори киберсигурността

Никой хакер не може да открадне информация от него!

По материала работи: Слав Велев
Японски министър: Не докосвал PC, а бори киберсигурността

Японският министър, чийто ресор е киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. , даде тази сутрин на опозицията повод за усмивки, примесени с опасения - призна, че никога не е използвал компютър в професионалния си живот, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

 

Шейсет и осемгодишният Йошитака Сакурада бе назначен от Шиндзо Абе миналия месец, без преди да е заемал правителствен пост, макар че е от 18 години в парламента, отбелязва Ройтерс.

 

На заседание на парламентарна комисия в сряда в отговор на въпрос той заяви: "От 25-годишна възраст винаги съм прибягвал до помощта на мои служители или секретари, тъй че никога не съм използвал компютър".

 

"Невероятно е човек, който не е работил с компютър, да отговаря за политиката в информационната сигурност", коментира публично Масато Имаи, депутат от опозицията.

 

Изявлението на министъра предизвика вълна от критики и саркастични забележки в социалните мрежи, отбелязва Франс прес. "От тоя министър Сакурада никой хакер не може да открадне никаква информация. Може би това е най-добрата защита", иронизира потребител на интернет.

 

Прочул се и с други гафове, Сакурада влезе в правителството при министерска рокада, с която премиерът Шиндзо Абе целеше да запази баланса между фракциите в своята Либерално-демократическа партия, пише БТА.

 

/dnes.bg

 

 

 

Коментари

Новини Варна