IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
12:51 | 17 ноември 2018
Обновен: 16:16 | 21 април 2024

Протести посрещнаха Меркел

Меркел трябва да си върви, скандираха протестиращите

По материала работи: Слав Велев
Протести посрещнаха Меркел

Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират срещу посещението на германския канцлер Ангела Меркел в града, предаде ДПА. Много от крайнодесните протестиращи скандираха възгласи срещу Меркел като "изменник на народа", "върви си" и "Меркел трябва да си върви".

 

Някои от протестиращите носеха тениски с обидни лозунги, много от които включваха препратки към нацизма като например "Хайл Меркел". Много от протестиращите принадлежат към група, наричаща себе си "Меркелюгенд", очевидно иронична препратка към младежката организация по времето на Хитлер Хитлерюгенд. Говорител на групата сравни политиката на Меркел с диктатура и бившата източногерманска тайна полиция Щази.

 

Полицията оцени броя на протестиращите на около 2500. Тя заяви, че са извършени 16 нарушения на закона, сред които носене на непозволен нож от демонстрант и притежание на самоделно пиротехническо изделие. Десет души били задържани на централната ЖП гара за кратко за проверка на личните им карти. При посещението си в Кемниц Меркел призова хората да се противопоставят на омразата и да отхвърлят "лъжите" за пакта на ООН за миграцията, предаде Ройтерс.

 

fakti.bg

Коментари

Новини Варна