IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
17:40 | 7 декември 2018
Обновен: 07:11 | 7 април 2024

Меркел получи диригентска палка като прощален подарък

Той ѝ бе връчен от премиера на провинция Хесен Фолкер Буфие

По материала работи: Слав Велев
Меркел получи диригентска палка като прощален подарък

Лидерката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Ангела Меркел получи диригентска палка като прощален подарък от съпартийците си, съобщи ТАСС.

 

Той ѝ бе връчен от премиера на провинция Хесен Фолкер Буфие. Палката е използвана от диригента Кент Нагано по време на специалния концерт за държавните и правителствените ръководители на срещата на върха на Г-20, която се проведе през юли миналата година в Хамбург. Концертът беше във Филхармонията на Елба.

 

 

Работата на председател на партия по много неща може да се сравни с тази на диригента, отбеляза Буфие. По думите му партийният лидер трябва да управлява огромен, разнообразен по своя състав оркестър /партията/ и така да организира представлението, че публиката /избирателите/ да изпадне във възторг.

 

В придружаващо подаръка послание Нагано заявява, че Меркел е "най-важния диригент на световната политика".

 

Междувременно германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който многократно е влизал в пререкания с канцлера Меркел заради миграционната политика и по други въпроси, също призна, че "тя е най-добрата и много ще ни липсва", предаде ДПА.

 

Той говори на партийната конференция на Християндемократическия съюз. "Когато сте преживели толкова много, колкото Ангела Меркел и аз, се създава една връзка, дори понякога привързаност", каза той.

 

Зеехофер е ръководител на консервативния Християнсоциален съюз, баварската сестринска партия на християндемократите. Твърдата му позиция по темата миграция доведе почти до разпад трипартийната коалиция това лято.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна