IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
14:57 | 10 декември 2018
Обновен: 17:56 | 6 март 2024

Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит

По-рано днес Съдът на Европейския съюз постанови, че Великобритания може едностранно да се откаже от намерението си да се оттегли от ЕС

По материала работи: Борис Проданов
Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е решила да отложи гласуването в парламента за нейното споразумение за Брекзит, което беше насрочено за утре (11 декември), съобщават няколко британски медии, цитирайки източници от кабинета.

 

Уточнява се, че Мей ще се изкаже пред парламента по-късно днес. Предполагаемият обрат доведе до обвинения, че правителството е в "хаос" и беше масово заклеймено от опоненти на Мей и журналисти. Неназовани източници са посочили, че гласуването е било отменено.

 

Гласуването в Камарата на общините, което ще одобри или отхвърли условията за излизането на Великобритания от ЕС, е планирано да се проведе утре вечер.

 

Информациите все още не са официално потвърдени, като говорител на Тереза Мей настоя само няколко минути по-рано, че гласуването ще се проведе по план. Говорителят на Даунинг стрийт обаче отбеляза, че Мей е свикала извънредно заседание на правителството.

 

През уикенда се появиха информации, че британския премиер обмисля да отложи гласуването в Камарата на общините за споразумението по развода с Европейския съюз заради недостатъчната подкрепа за споразумението сред депутатите. Междувременно Съдът на Европейския съюз постанови, че Великобритания може едностранно да отмени решението си да излезе от Общността.

 

Междувременно председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че Европейският съюз няма да предоговаря споразумението за Брекзит. Комисията отново потвърди, че споразумението за Брекзит, което е на масата, е най-доброто и единствено възможно.

 

По-рано днес Съдът на Европейския съюз постанови, че Великобритания може едностранно да се откаже от намерението си да се оттегли от ЕС.

news.bg

Коментари

Новини Варна