IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
09:42 | 10 декември 2018
Обновен: 03:15 | 10 април 2024

Тръмп е подкрепил идеята за бюджет за отбраната в размер на 750 милиарда долара

В последните дни той е обсъждал въпроса с министъра на отбраната Джим Матис

По материала работи: Борис Проданов
Тръмп е подкрепил идеята за бюджет за отбраната в размер на 750 милиарда долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подкрепил плановете да се поиска от Конгреса сумата от 750 милиарда долара за разходи за отбраната за следващата фискална година, предаде Ройтерс, като се позова на американски представител.
     

По-рано тази година заради високия бюджетен дефицит Тръмп поръча на министрите си да му предложат съкращаване на разходите на ведомствата си пет процента, но сега както изглежда министерството на отбраната ще бъде пощадено.
   

Сумата от 750 милиарда долара е повече от 733-те милиарда, които се очакваше Пентагонът да поиска за фискалната 2020 г. Сумата е и доста над 700-те милиарда долара, за които Тръмп спомена през октомври.
   

През август Тръмп подписа бюджет за отбраната в размер на 716 милиарда долара.
   

В последните дни той е обсъждал въпроса за бюджета с министъра на отбраната Джим Матис. По време на тези дискусии е станало ясно, че Тръмп иска да ускори се прогресът, който неговата администрация е постигнала за укрепване на въоръжените сили.
       

БТА

 

Коментари

Новини Варна