IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
21:54 | 14 декември 2018
Обновен: 17:18 | 21 април 2024

Макрон призова за спокойствие преди планираните за събота нови протести

Това се случва преди обещаните утре от движението на "жълтите жилетки" нови протести

По материала работи: Пламен Янков
Макрон призова за спокойствие преди планираните за събота нови протести

Френският президент Еманюел Макрон апелира за спокойствие и ред преди обещаните утре от движението на "жълтите жилетки" нови протести, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик и БТА.


"Не смятам, че нашата демокрация може да приеме окупирането на обществена собственост и проявите на насилие", белязали протестите миналите няколко съботи, особено в центъра на Париж, каза президентът.

 
"Нашата страна се нуждае от спокойствие, от ред, за да функционира отново нормално", заяви Макрон след срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел. Той каза, че е чул тревогите на протестиращите и е защитил обещанията си да ускори данъчните облекчения.

 

Макрон отхвърли призивите да подаде оставка, отправени от някои протестиращи.


По повод Брекзита френският президент каза, че е време британският парламент да каже ясно дали приема споразумението за излизането на Великобритания от ЕС, посочва ДПА.


Имаме споразумение, единственото и най-доброто възможно, и не можем да го предоговаряме. Можем обаче да го доуточним и да успокоим притесненията, каза Макрон, цитиран от Франс прес.

Коментари

Новини Варна