IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
14:21 | 15 декември 2018
Обновен: 14:31 | 17 април 2024

21 задържани преди протестите на „жълтите жилетки“ в Париж

Хиляди полицаи и други представители на силите за сигурност са разположени във френската столица за пета поредна седмица

По материала работи: Пламен Янков
21 задържани преди протестите на „жълтите жилетки“ в Париж

Парижката полиция съобщи, че 21 души са задържани във френската столица преди протестите на "жълтите жилетки" днес, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик.


Хиляди полицаи и други представители на силите за сигурност са разположени в Париж за пета поредна седмица на демонстрации, като правителството призова за спокойствие след насилието при предходните протести.


Полицията в Париж уточни, че са били задържани 21 души. Сили за сигурност, екипирани за борба с уличните безредици, са разположени около централните жп гари и по "Шанз-Елизе", където магазините са затворени, а витрините са закрити с дъски в очакване на протестите. Хиляди хора се събират по широкия булевард.


Малко преди обед се стигна до леко спречкване между полицията и протестиращите на "Шанз-Елизе". Конфликтът бързо бе прекратен, след като силите на реда използваха лютив газ, за да разпръснат тълпата, а протестиращите тръгнаха към Триумфалната арка.

Коментари

Новини Варна