Шофьорка на бус спаси босо бебе
Детето тичало и плачело по оживен булевард
Публикувана: 11 Jan 2019 | 20:08

Не бива да сме пасивни към заобикалящата ни среда. Не бива да отминаваме човешките несгоди и трябва да помагаме - винаги, когато можем. Може би именно това е принципът на една съвсем обикновена шофьорка на автобус в Милуоки, САЩ.

 

Докато била на работа, Ирена Ивич забелязала босо дете да се скита по натоварен булевард само. Малкото момиченце търчало по улицата и плачело.

 

Мнозина биха отминали без дори да забележат. Вглъбени в собственото си забързано ежедневие, често не забелязваме човешките трагедии около себе си. Други биха изцъкали възмутено с език и биха отминали, без да помогнат. Но има хора и като тази обикновена жена, която решава да спре автобуса.

 

 

Да, може би ще изостане от разписанията. Може би ще я уволнят. Може би ще си навлече куп неприятности, ще слуша мрънкането на пътниците в автобуса, които все бързат за някъде. Може би... но всичко онова ще си струва, защото ще спаси един живот.

 

Но става нещо съвсем различно.

 

Жената слиза от автобуса и грабва детето в прегръдките си. Качва се обратно на превозното средство и го слага в скута си. Тогава един от пътниците съблича якето от гърба си и го дава на премръзналото момиченце. Минути по-късно 19-месечното момиченце заспива спокойно в скута на шофьорката.

 

Детенцето било в неизвестност известно време. Властите смятат, че майка му имала психични отклонения и така то успяло да се измъкне от вкъщи, пишат от CNN, цитирани от dnes.bg. След като било намерено от шофьорката, миченцето било върнато на бащата.

 

През последните години това е деветият подобен случай, в който шофьор на градския транспорт открива изгубено дете в Милуоки, щата Уисконсин.

Коментари ( 0 )