IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
09:33 | 17 януари 2019
Обновен: 12:22 | 17 април 2024

Расте броят на жертвите след атаката в Найроби

28 ранени са приети в болница, 19 души все още са в неизвестност

По материала работи: Пламен Янков
Расте броят на жертвите след атаката в Найроби

Броят на жертвите на терористичната атака в кенийската столица Найроби нарасна до 21, съобщава Би Би Си, цитирана от Дарик.


Стотици бяха принудени да бягат панически, за да се спасят, след като сомалийски екстремисти атакуваха луксозния хотелски комплекс "Дусит". 28 ранени са приети в болница, 19 души все още са в неизвестност.
 

Атаката предизвика 19-часова обсада на хотела от службите за сигурност и армията. Президентът Ухуру Кенята обяви, че нападателите са били петима и са елиминирани. Двама души, за които са предполага, че са свързани с атаките, бяха арестувани.

 

Кения е обект на нападения от базираната в Сомалия ислямска радикална групировка Ал Шабаб, откакто през 2011 г. изпрати войски в Сомалия, за да се бори с джихадистите.

 

Медии цитираха изявление, за което се смята, че е на ръководители на Ал Шабаб, които поемат отговорността, и казват, че атаката е в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Коментари

Новини Варна