IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
10:02 | 18 януари 2019
Обновен: 05:54 | 24 март 2024

Бурята, която вилня три дни в Калифорния, започна да се придвижва на изток

Тя отне живота на най-малко шестима души в югозападния американски щат

По материала работи: Пламен Янков
Бурята, която вилня три дни в Калифорния, започна да се придвижва на изток

Бурята, която вилня в Калифорния в продължение на три дни, започна да се придвижва на изток. Тя отне живота на най-малко шестима души в югозападния американски щат, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНТ.

 

Зимната буря принуди хора, чиито селища пострадаха от пожарите през лятото, да напуснат домовете си заради опасност от наводнения и доведе до спирането на тока на близо 300 000 абонати. Според националната метеорологична служба бурята ще донесе проливен дъжд, сняг и вятър в щата Колорадо, в Средния запад на САЩ, а до неделя ще достигне източното крайбрежие.

 

В страдащата от суша Калифорния на места паднаха до 25 см дъжд. Сега според експерти само 6 процента от територията на щата е обхваната от екстремна суша, в сравнение с близо една четвърт през септември. В Малибу 57-годишна жена бе ударена от скален блок и се намира в критично състояние.

 

В окръг Ривърсайд пожарникари спасиха 12 бездомници, блокирани на остров в р. Санта Ана. Службата на шерифа на окръг Лос Анджелис публикува в Туитър драматично видео от спасяването човек от р. Сан Габриел.

 

В Сан Франциско паднали дървета блокираха вчера за часове релсите на емблематичния кабелен трамвай и железопътни линии, което причини закъснения.

Коментари

Новини Варна