IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:54 | 18 януари 2019
Обновен: 09:27 | 15 април 2024

Откраднати пингвини бяха върнати на британски зоопарк

По подозрение в кражбата на двата пингвина е задържан 23-годишен мъж

По материала работи: Слав Велев
Откраднати пингвини бяха върнати на британски зоопарк

Полицията на Нотингамшър, Великобритания, е открила местонахождението и е върнала на местна зоологическа градина две птици от вида Хумболтов пингвин, откраднати през ноември миналата година, предаде Асошиейтед прес.

 

По подозрение в кражбата на двата пингвина е задържан 23-годишен мъж, чието име не се съобщава. Срещу него все още не са повдигнати обвинения. Мотивите за необичайното деяние също не се обясняват.

 

 

Птиците са намерени в Нотингам, на 210 километра северно от Лондон. От зоопарка съобщават, че пингвините са в безопасност и се чувстват добре.

 

Междувременно Ройтерс съобщи, в град Рафах в южната част на ивицата Газа зимна буря е отнела живота на четири новородени лъвчета.

 

 

Собственикът на частен зоопарак в града казва, че въпреки всички взети мерки две от лъвчетата са се споминали в четвъртък - само ден след раждането си. Другите две едва са дишали и усилията да бъдат спасени не са дали резултат.

 

 

Други животни в зоологическата градина са оцелели в бурята. Сред тях са лъвицата, партньорът й и трите им 14-месечни лъвчета.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна