IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
12:40 | 18 януари 2019
Обновен: 05:54 | 24 март 2024

Тръмп спря американската делегация за Давос

Причината е кризата с финансирането на федералното правителство

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Variety

Американският президент Доналд Тръмп спря планираното посещение на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Брюксел, Египет и Афганистан. 


Причината е продължаващата криза с финансирането на федералното правителство, която е най-дългата в историята на страната. В писмо Белият дом уведоми Пелоси, че заради липсата на средства не може да ѝ бъде осигурен военен самолет, както се изисква по протокол, и тя беше блокирана в служебен автобус заедно с други конгресмени на път за летището. 


Държавният глава ѝ предложи, ако иска да пътува – да си закупи билет за обикновен полет. Решението на Тръмп беше възприето като форма на отмъщение заради това, че Пелоси предложи той да отложи насроченото за 29 януари годишно обръщние "За състоянието на съюза" пред двете камари на Конгреса и цялото висше ръководство на страната.


Малко по-късно стана ясно, че заради кризата с федералното правителство, американска делегация няма да замине за Световния икономически форум в Давос, който трябва да се проведе през следващата седмица.



Bgonair


Два руски изтребителя се сблъскаха в Далечния изток


Дясната ръка на Ким Чен Ун във Вашингтон за преговори
 

Коментари

Новини Варна