IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
11:00 | 20 януари 2019
Обновен: 03:21 | 24 април 2024

Експлозия в Дамаск взе жертви

Конфликтът в Сирия е отнел живота на 360 000 души

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Enca

Експлозия е била чута в южната част на сирийската столица Дамаск, съобщи тази сутрин сирийската държавна телевизия, цитирана от световните агенции. Има загинали и ранени, а експлозията е била близо до бюро на военното разузнаване, съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.


"Чута е експлозия близо до автомагистралата в южния сектор на Дамаск и според първите информации вероятно става дума за терористичен акт", съобщи телевизията.


Според директора на неправителствената организация Рами Абдел Рахман става дума за силна експлозия. Все още не е изяснено дали тя е причинена от взривено устройство или самоубийствен атентат, допълни Рахман. "Има убити и ранени, но не успяхме да уточним броя им, каза още директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права.


Конфликтът в Сирия, който бушува от 2011 година, е отнел живота на над 360 000 души и е прокудил от домовете им милиони хора, които са потърсили покрив на друго място в страната или са станали бежанци в чужбина, посочва АФП.


Dnes.bg
 

Четете още: 73 са жертвите при взрива на тръбопровод в Мексико

Коментари

Новини Варна