IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
17:40 | 20 януари 2019
Обновен: 02:51 | 10 април 2024

Тигрите изчезват през следващото десетилетие

Особено притеснителна е ситуацията в Индия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Тигрите изчезват през следващото десетилетие

Популацията на тигрите може да изчезне през следващото десетилетие. За това алармира Daily Mail, позовавайки се на благотворителната организация Born Free.96% от популацията на голямата котка езчезнало през последните сто години. В момента в природата живеят около четири хиляди тигри. Бързото изчезване се дължи на бракониерството и унищожаването на тигровата среда.

 

Служителите на организацията обявиха спешна мобилизация за запазване на вида. Те се надяват да повлияят на ситуацията с бракониерите, да защитят местообитанията и да съдействат за провеждането на кампании за опазване.

 

Особено притеснителна е ситуацията в  Индия, в която разнообразието на дивата природа е застрашено поради общото убиване на животни, включително тигри, за използването на части от тялото им в традиционната медицина. Освен това в страната настъпва хаотична обезлесяване, което има опустошително въздействие върху животинските популации. Според Born Free, хората се сблъскват с тигри в 85% от случаите, когато хората нахлуват в света на дивата природа: проекти на пътища, електропроводи или железопътни линии не вземат под внимание наличието на гори, които след това в процеса на прилагане унищожават местообитанията на животните.

agrozona.bg

 

Четете още:Папата кани католиците да се молят по... интернет

Коментари

Новини Варна